Blogs die jou laten Glunderen.

Blogs - Handig om te weten 

Weet jij hoelang je met een tube tandpasta kan doen? Tips bij het zoeken van de juiste ragers? Welke tandpasta is het meeste geschikt na het bleken? Hoe vaak moet je een tandenborstel vervangen? Allerlei vragen waar wij het antwoord op geven in onze actueel berichten. Houd de pagina in de gaten en lees elke vrijdag een handige tip!

Tandenpoetsen

Hoe moet ik mijn tandenpoetsen?

Wat is de beste manier van tandenpoetsen?

Iedereen wordt bijgebracht om minimaal tweemaal per dag de tanden te poetsen. Echter is de manier hoe dit gedaan wordt natuurlijk ook erg belangrijk. Maar wat is nou de beste manier?

Lees meer

Welke tandpasta pasta het beste bij mijn gebit?

Welke tandpasta pasta het beste bij mijn gebit?

Soms is het lastig kiezen welke tandpasta het beste bij jou past. Er is natuurlijk ook enorm veel keuze tussen verschillende merken en zijn er tandpasta’s voor allerlei behoeftes. Benieuwd welke tandpasta het beste past bij jouw gebit?

Lees meer

Gebit tijdens zwangerschap

Gebit tijdens zwangerschap

Wanneer je zwanger bent gebeurd er enorm veel het lichaam. Met name hormonen zorgen voor diverse kwaaltjes. De meest bekende kwaaltjes zijn natuurlijk misselijkheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Lees meer

Tongschraper

Tongschraper

Maak jij wel eens gebruik van een tongschraper, ook wel tongreiniger genoemd? Voor veel mensen is de tongschraper nog een onbekend product. Echter heeft een tongschraper enorm veel voordelen die helpen bij de dagelijkse mondverzorging.

Lees meer

Tandenpoetsen voor of na het ontbijt?

Tandenpoetsen voor of na het ontbijt?

Vraag jij je ook weleens af, wat is beter? Tandenpoetsen voor of na het ontbijt. Eten nadat je net de tanden hebt gepoetst is natuurlijk minder lekker. Maar is het ook beter om na het ontbijt gelijk de tanden weer even schoon te maken en met een frisse mond de deur uit te gaan?

Lees meer

Welke tandpasta is het beste voor witte tanden?

Welke tandpasta is het beste voor witte tanden?

Op het gebied van tandpasta is natuurlijk enorm veel te kiezen. Er zijn enorm veel verschillende merken en er zijn diverse tandpasta’s beschikbaar voor verschillende behoeftes. Een van die behoeftes is wittere tanden.

Lees meer

Welke opzetborstel moet ik kiezen?

Welke opzetborstel moet ik kiezen?

Welke past bij mijn gebit? Het is soms even een zoektocht naar de juiste opzetborstel die het beste aansluit bij jouw behoefte. Het is dan ook zinvol om jezelf af te vragen waar heb ik het meeste behoefte aan. Laat je ook vooral adviseren door de mondhygiënist.

Lees meer

Kies jouw ideale tandenborstel

Poetsen met een handtandenborstel of elektrische tandenborstel?

Is elektrisch tandenpoetsen beter dan gewoon poetsen? Een vraag die regelmatig terugkomt en waar de antwoorden op deze vraag ook nog wel eens uiteenlopen. De meeste tandartsen zijn het er echter wel over eens dat poetsen met een elektrische tandenborstel effectiever is.

Lees meer

Afbeelding wittere tanden.jpg

Tanden bleken, whitening tandpasta’s en meer…

Het komt je waarschijnlijk bekend voor. Je zoekt via een zoekmachine een keer op: Tanden bleken, ik wil graag wittere tanden, hoe krijg ik wittere tanden? En vervolgens beland je in het moeras met aanbieders die je het perfecte gebit beloven.

Lees meer

Kids afbeelding.jpg

Tandenpoetsen met kinderen

Kinderen en tandenpoetsen. Niet altijd een gelukkige combinatie, terwijl het natuurlijk enorm belangrijk en dagelijks ritueel is. Bij het ene kind gaat het vanzelf terwijl het andere kind het als vreselijk ervaart. Tandenpoetsen is een van de belangrijkste manieren om het gebit gezond te houden en dus belangrijk om vroeg mee te beginnen.

Lees meer

Elektrische tandenborstel 1000x666 - AdobeStock_296248593.jpg

Sonisch of roterend tandenpoetsen?

De twee meest voorkomende poetstechnieken bij de elektrische tandenborstel zijn sonisch- of roterend poetsen. Maar wat betekenen sonisch en roterend poetsen eigenlijk en wat zijn de voordelen?

Lees meer

Flossen.jpg

Tandenstokers, flossen of ragers?

Het verzorgen van je gebit bestaat uit veel meer dan twee keer per dag tandenpoetsen. Het is zelfs zo dat je met de tandenborstel heel moeilijk of zelfs helemaal niet op lastig te bereiken plekken komt. Vaak zijn de kleine kiertjes (de interdentale ruimte) tussen de tanden juist de plek waar het meeste tandplak blijft zitten.

Lees meer

Tips tegen aften

Tips tegen aften

Iedereen heeft er wel eens last van gehad: een aft. Hoe vervelend is dat wondje aan de binnenkant van je wang, lippen of op je tong wel niet? Een aft is aan blaasje of zweertje van een paar millimeter doorsnede. Erg pijnlijk en vervelend. Hoe een aft ontstaat is helaas nog steeds niet helemaal duidelijk.

Lees meer

Droge Mond - Xerostomie

Oorzaken droge mond. Wat doe je tegen een droge mond?

Een droge mond wordt met een moeilijk woord ook wel xerostomie genoemd. Een veelvoorkomend probleem wat voor vervelende klachten kan zorgen zo als een blijvend dorstig gevoel, probleem bij spraak en het kauwen van eten, moeite met slikken of een branderig gevoel aan de tong lippen en binnenkant van de wang.

Lees meer

Glunder persbericht

Glunder lanceert nieuw concept in de wereld van mondzorg

Mondverzorgingsproducten zijn er in alle soorten en maten. Nieuw in de wereld van de mondzorg is het flexibele abonnement van Glunder, waarmee mensen de gewenste producten altijd in huis hebben.

Lees meer

Beugel tandenpoetsen

Hoe verzorg ik mijn gebit bij het dragen van een beugel?

Als je een beugel draagt is het misschien nog wel belangrijker dan normaal om je mondverzorging extra aandacht te geven. Het schoonhouden van de mond kan soms best ingewikkeld zijn...

Lees meer

Het Glunder Ragers Abonnement

Het flexibele Glunder ragers abonnement

Gebruik jij regelmatig ragers? Dan is dit echt iets voor jou! Je trekt de badkamer lade open en bent op zoek naar een rager. Je ziet nog één gebruikte rager liggen en je weet deze kan ik eigenlijk niet meer gebruiken. Toch gebruik je deze. Tijd om nieuwe te bestellen. Zes weken later weer hetzelfde ritueel. Ook weer nadenken over welke maat ragers ik nou ook alweer had. Heel herkenbaar.

Lees meer

Parodontitis

Wat is Parodontitis (tandvleesontsteking)?

Je hebt al langere tijd last van gevoelig tandvlees en dan kom je er achter. Je hebt parodontitis. Parodonwat??? Een vergevorderde tandvleesontsteking. Wat kun je doen tegen Parodontitis? En wat is het verschil met Gingivitis? En hoe voorkom je parodontitis?

Lees meer

Glunder naleverservice

Vrijblijvende abonnementen, we kunnen niet meer zonder

Een abonnement op streamingsdiensten, maaltijdboxen, onderbroeken etc. zijn in deze tijd niet meer weg te denken. Waarom niet een abonnement op jouw mondverzorging producten? Wat zijn de voordelen van de Glunder naleverservice?

Lees meer

Gevoelige tanden

Gevoelige tanden

Iedereen heeft er wel eens van gehoord en het merendeel van de mensen heeft er last van. Wat kun je doen tegen gevoelige tanden en gevoelig tandvlees?

Om te weten wat je kunt doen tegen gevoelige tanden / gevoelig tandvlees is het goed te weten wat de oorzaken hiervan zijn.

Lees meer

Last van Gaatjes (Caries)

Heb je snel last van gaatjes (cariës)? 

Wil je graag gaatjes voorkomen? Wat je kun je zelf doen tegen gaatjes?

Gaatjes/Cariës! Nog altijd een van de meest voorkomende gebitsproblemen. Helaas bij veel mensen meer regel dan uitzondering. Het is van noodzaak om er alles aan te doen om gaatjes te voorkomen en anders zo vroeg mogelijk te signaleren.

Lees meer

Glunder en HelloFresh

Glunder en HelloFresh

Heb jij ons al gespot? De komende tijd gaan wij met een flyer in de boxen van HelloFresh. HelloFresh is de nummer 1 maaltijdbox van Nederland. Wie kent hen niet?We mogen ons dan ook partner van HelloFresh noemen. De grootste overeenkomst die we hebben is dat we beide werken met een slimme naleverservice / flexibel abonnement.

Lees meer

Slechte adem.jpg

Heb jij ook wel eens last van een slechte adem? Of een stinkende adem? Wil jij een slechte adem verhelpen?

Natuurlijk! Een slechte adem komt bij iedereen wel eens voor. Niks om je voor te schamen. Helaas zijn er mensen waarbij het meer regelmaat is dan uitzondering. De vraag is dan natuurlijk: wat kun je hieraan doen?

Lees meer

Tandenborstel vervangen

Hoe vaak moet ik mijn tandenborstel vervangen?

Iedereen vraagt zichzelf weleens af: Hoelang kan ik eigenlijk met mijn tandenborstel doen? Het is voor vele een herkenbaar ritueel. Je loop naar de badkamer, de haartjes van je tandenborstel staan scheef, en toch poets je er weer mee. Dit ritueel herhaalt zich soms nog weken. Maar wanneer moet de tandenborstel nou eigenlijk vervangen worden?

Lees meer

Eerste hulp bij het kiezen van ragers

Eerste hulp bij het kiezen van ragers

Het komt je vast bekend voor. Je bent naar de mondhygiënist geweest en er word geadviseerd om ragers te gaan gebruiken. Je krijgt een sample mee en daarna begint de grote zoektocht naar de juiste rager. Welke maat ragers is voor mij geschikt, welk merk ragers is het fijnste, en waar kan ik de juiste ragers kopen?

Lees meer

De juiste producten voor iedere behoefte


Gevoelig tandvlees
Meest gekozen

Gevoelig tandvlees

Alles voor gevoelig tandvlees

Bekijk hier

Frisse adem
Meest gekozen

Frisse adem

Alles voor een frisse adem

Bekijk hier

Tegen gaatjes
Meest gekozen

Tegen gaatjes

Alles om gaatjes te voorkomen

Bekijk hier

149 - droge mond - 80x80.png
Meest gekozen

Droge mond

Alles tegen een droge mond

Bekijk hier

Blijf up to date

Wil je de nieuwsbrief van Glunder ontvangen? Meld je aan en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.

Lees hier ons privacybeleid.