Blogs die jou laten Glunderen.

tandenborstel vervangen

Hoe vaak moet ik mijn tandenborstel vervangen?

Iedereen vraagt zichzelf weleens af: Hoelang kan ik eigenlijk met mijn tandenborstel doen?

Het is voor vele een herkenbaar ritueel. Je loopt naar de badkamer, de haartjes van je tandenborstel staan scheef en toch poets je er weer mee. Dit ritueel herhaalt zich soms nog weken. Maar wanneer moet de tandenborstel nou eigenlijk vervangen worden?

Na het ritueel om te lang met dezelfde tandenborstel te poetsen, beslis je toch maar om een nieuwe tandenborstel te kopen. Verrassing, met de nieuwe tandenborstel poets je waarschijnlijk weer veel te lang. Geen zorgen, je bent niet de enige die dit doet. Het merendeel van de mensen vervangt de tandenborstel veel te laat.

Na hoelang moet ik mijn tandenborstel vervangen?

Het is te adviseren om minimaal eens per 10 weken de tandenborstel te vervangen. Er zijn twee belangrijke redenen om dit te doen:

1. Doordat de haartjes scheef gaan staan is de werking van de borstel onvoldoende. Je komt niet meer bij de juiste plekken om tandplak te verwijderen. Dit heeft uiteraard een slecht effect op het gebit.

2. In de mond zitten bacteriën. Deze komen logischerwijs ook op de tandenborstel terecht. Het is dus simpelweg niet hygiënisch om te lang met een tandenborstel te doen. Daarom is ook altijd het advies als je ziek bent geweest de tandenborstel direct te vervangen.

Wil je ook zuinig op je gebit zijn? Zorg voor een optimaal en hygiënisch gebruik met een schone tandenborstel. Op de vraag "Hoe weet ik wanneer mijn tandenborstel vervangen moet worden?" Is het antwoordt dus minimaal eens per 10 weken of eerder wanneer de haartjes al helemaal scheef staan. Uiteraard hoe eerder hoe beter.

Terug naar overzicht

Bovenstaande tekst is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en gesprekken met specialisten. Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend en uw persoonlijke mening kan uiteraard verschillen.

De juiste producten voor iedere behoefte


Gevoelig tandvlees
Meest gekozen

Gevoelig tandvlees

Alles voor gevoelig tandvlees

Bekijk hier

Frisse adem
Meest gekozen

Frisse adem

Alles voor een frisse adem

Bekijk hier

Tegen gaatjes
Meest gekozen

Tegen gaatjes

Alles om gaatjes te voorkomen

Bekijk hier

149 - droge mond - 80x80.png
Meest gekozen

Droge mond

Alles tegen een droge mond

Bekijk hier

Blijf up to date

Wil je de nieuwsbrief van Glunder ontvangen? Meld je aan en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.

Lees hier ons privacybeleid.