Blogs die jou laten Glunderen.

Flossen.jpg

Tandenstokers, flossen of ragers?

Het verzorgen van je gebit bestaat uit veel meer dan twee keer per dag tandenpoetsen. Het is zelfs zo dat je met de tandenborstel heel moeilijk of zelfs helemaal niet op lastig te bereiken plekken komt. Vaak zijn de kleine kiertjes (de interdentale ruimte) tussen de tanden juist de plek waar het meeste tandplak blijft zitten. Deze tandplak kan uiteindelijk gaan irriteren en onder andere leiden tot gaatjes.

Naast het tandpoetsen kun je om moeilijk te bereiken plekken te benaderen gebruik maken van ragers, tandenstokers en/of flosdraad.

Moet ik stoken, flossen of ragen?

Maar moet ik dan tandenstokers, flossdraad of ragers gebruiken? Elk gebit is anders en luister dan ook goed naar het advies van de mondhygiënist. Dit is degene die vaak goed kan inschatten hoe groot de interdentale ruimtes zijn en daarom een gericht advies kan geven.

Over het algemeen zijn ragers het meeste geschikt als de ruimte tussen de tanden iets groter is. Flosdraad en tandenstokers zijn geschikt als de ruimte tussen tanden en kiezen kleiner is. Uit onderzoek is wel naar voren gekomen dat ragers het meest geschikt zijn om de ruimtes tussen de tanden te reinigen. Wil je voor een optimale reiniging gaan? Gebruik dan interdentale ragers.

Uiteindelijk is iedereen verschillend, heeft iedereen eigen budget en is het geheel subjectief wat iemand fijn vindt. Echter zijn voor het reinigen van de interdentale ruimte ragers het meest geschikt. Om erachter te komen wat het beste bij jou past, kan je uiteraard alles een keer uitproberen. Er is een ruime keuze beschikbaar in ragers, tandenstokers en floss. Feit is dat door te stoken, ragen of te flossen het gebit en tandvlees gezonder blijven.

Terug naar overzicht

Bovenstaande tekst is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en gesprekken met specialisten. Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend en uw persoonlijke mening kan uiteraard verschillen.

Meest verkochte producten voor tandenstokers, ragers en floss

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis. Bestel eenmalig of met onze unieke naleverservice.

Meest gekozen
Direct leverbaar
€6,95 €4,50
Herhaal advies
Meest gekozen
Direct leverbaar
€3,95 €1,65
Herhaal advies
Meest gekozen
Direct leverbaar
€2,95 €1,75
Herhaal advies
Direct leverbaar
€2,35
Herhaal advies
Direct leverbaar
€5,85 €4,49
Herhaal advies

De juiste producten voor iedere behoefte


Gevoelig tandvlees
Meest gekozen

Gevoelig tandvlees

Alles voor gevoelig tandvlees

Bekijk hier

Frisse adem
Meest gekozen

Frisse adem

Alles voor een frisse adem

Bekijk hier

Tegen gaatjes
Meest gekozen

Tegen gaatjes

Alles om gaatjes te voorkomen

Bekijk hier

149 - droge mond - 80x80.png
Meest gekozen

Droge mond

Alles tegen een droge mond

Bekijk hier

Blijf up to date

Wil je de nieuwsbrief van Glunder ontvangen? Meld je aan en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.

Lees hier ons privacybeleid.