Blogs die jou laten Glunderen.

Kids afbeelding.jpg

Tandenpoetsen met kinderen

Kinderen en tandenpoetsen. Niet altijd een gelukkige combinatie, terwijl het natuurlijk enorm belangrijk en een dagelijks ritueel is. Bij het ene kind gaat het vanzelf terwijl het andere kind het als vreselijk ervaart. Tandenpoetsen is een van de belangrijkste manieren om het gebit gezond te houden en dus belangrijk om vroeg mee te beginnen.

Tips bij tandenpoetsen van kinderen: Maak het leuk!

Zodra de eerste tandjes doorkomen is belangrijk om meteen te beginnen. Zo kan jouw kind er meteen aan wennen. Er zijn tandenborstels van 0-2 jaar beschikbaar van bekende merken zoals VitisOral-B, Gum en Elmex. In het begin is eenmaal per dag voldoende. De belangrijkste tip die eigenlijk gegeven kan worden is: maak het leuk! Kies een leuke tandenborstel, een tandpasta met een lekker smaakje en zing een liedje of vertel een leuk verhaal tijdens het tandenpoetsen. Zo wordt tandenpoetsen een leuke ervaring. Wil het kindje een keer niet? Sla gerust een keertje over en maak er geen nare ervaring van.

Tandenpoetsen bij een peuter

Zodra jouw kind twee jaar is geworden, is het van belang om over te gaan naar tweemaal per dag poetsen om het gebit optimaal te verzorgen. Ook hier blijft dezelfde regel gelden: maak en hou het leuk. Stimuleer ook steeds meer om zelf te poetsen. Zo leren ze begrijpen dat het erg belangrijk is. Blijft dit ook regelmatig uitleggen.

Tandpasta en tandenborstels voor kinderen

Inmiddels zijn er gelukkig zeer veel goede kindvriendelijke producten te koop om het gebit te onderhouden. Zo zijn er tandenborstels met diverse thema's als Frozen en Cars. Ook zijn er zeer veel tandpasta’s te koop met een frisse en lekkere smaak. Sommige kinderen vinden het leuk om te poetsen met een elektrische tandenborstel, deze zijn vaak te koppelen aan een app. Dit maakt het tandenpoetsen nog leuker!

Bekijk hier alle kids producten

Terug naar overzicht

Bovenstaande tekst is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en gesprekken met specialisten. Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend en uw persoonlijke mening kan uiteraard verschillen.

Meest verkochte producten voor kinderen

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis. Bestel eenmalig of met onze unieke naleverservice.

Direct leverbaar
€2,89
Herhaal advies
Meest gekozen
Direct leverbaar
€7,95
Direct leverbaar
€14,99
Herhaal advies

De juiste producten voor iedere behoefte


Gevoelig tandvlees
Meest gekozen

Gevoelig tandvlees

Alles voor gevoelig tandvlees

Bekijk hier

Frisse adem
Meest gekozen

Frisse adem

Alles voor een frisse adem

Bekijk hier

Tegen gaatjes
Meest gekozen

Tegen gaatjes

Alles om gaatjes te voorkomen

Bekijk hier

149 - droge mond - 80x80.png
Meest gekozen

Droge mond

Alles tegen een droge mond

Bekijk hier

Blijf up to date

Wil je de nieuwsbrief van Glunder ontvangen? Meld je aan en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.

Lees hier ons privacybeleid.