Blogs die jou laten Glunderen.

Hoe moet ik mijn tandenpoetsen?

Hoe moet ik mijn tandenpoetsen?

Wat is de beste manier van tandenpoetsen?

Iedereen wordt bijgebracht om minimaal tweemaal per dag de tanden te poetsen. Echter is de manier hoe dit gedaan wordt natuurlijk ook erg belangrijk. Maar wat is nou de beste manier?

Waarom tandenpoetsen?

Het is van enorm belang om tandplak en etensresten te verwijderen en op die manier het gebit gezond te houden. Daarnaast is het belangrijk om bacteriën in de mond, die ziektes kunnen veroorzaken, tegen te gaan. Voorkom gaatjes (cariës), ontstoken tandvlees en een slechte adem door tweemaal per dag op een juiste manier te poetsen. Maar wat is dan die manier?

Hoe tandenpoetsen?

Allereerst is het belangrijk om even de tijd nemen voor het tandenpoetsen. Advies is om minimaal twee minuten per keer te poetsen. En ga deze twee minuten ook voor kwaliteit. Hou de aandacht bij het poetsen en laat je niet afleiden door even wat anders te gaan doen. Zo waarborg je dat het gebit de benodigde aandacht krijgt.

  1. Probeer een vaste volgorde van poetsen aan te houden. Dit zorgt voor structuur.
  2. Plaats de tandenborstel in de hand en maak een hoek van plusminus 45 graden richting het tandvlees.
  3. Begin onderin de hoek bij de kaak en werk van links naar rechts. Doe dit vervolgens met de buitenkant, binnenkant en bovenkant. Begin met de ondertanden en kiezen en erna de bovenkant.
  4. Zorg dat er een korte poetsbeweging ontstaat door de borstel kort van link naar rechts te bewegen. Belangrijk is om niet te hard te drukken. Dit kan het tandvlees gaan irriteren.
  5. Doe dit ‘s ochtends en ’s avonds. Met name voor het slapen gaan is extra belangrijk. Zo heeft tandpasta de langste tijd om het gebit te verzorgen en versterken.

Vervangen van de tandenborstel en opzetborstel

Vaak wordt vergeten om de tandenborstel of opzetborstel op tijd te vervangen. Het is belangrijk om dit op tijd te doen. De borstelharen verliezen in de loop van de tijd de optimale werking. Daarnaast hopen ook bacteriën zich op de borstel op. Ga voor een optimale hygiëne. Het advies is dan ook om eens per 8 weken de tandenborstel te vervangen.

Terug naar overzicht

Bovenstaande tekst is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en gesprekken met specialisten. Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend en uw persoonlijke mening kan uiteraard verschillen.

Meest verkochte tandenborstels en opzetborstels

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis. Bestel eenmalig of met onze unieke naleverservice.

Direct leverbaar
€1,45
Herhaal advies
Direct leverbaar
€1,25
Herhaal advies
Direct leverbaar
€1,49
Herhaal advies

De juiste producten voor iedere behoefte


Gevoelig tandvlees
Meest gekozen

Gevoelig tandvlees

Alles voor gevoelig tandvlees

Bekijk hier

Frisse adem
Meest gekozen

Frisse adem

Alles voor een frisse adem

Bekijk hier

Tegen gaatjes
Meest gekozen

Tegen gaatjes

Alles om gaatjes te voorkomen

Bekijk hier

149 - droge mond - 80x80.png
Meest gekozen

Droge mond

Alles tegen een droge mond

Bekijk hier

Blijf up to date

Wil je de nieuwsbrief van Glunder ontvangen? Meld je aan en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.

Lees hier ons privacybeleid.