Blogs die jou laten Glunderen.

Opzetborstels

Welke opzetborstel moet ik kiezen?

Welke opzetborstel moet ik kiezen? Welke past bij mijn gebit? Het is soms even een zoektocht naar de juiste opzetborstel die het beste aansluit bij jouw behoefte. Het is dan ook zinvol om jezelf af te vragen waar heb ik het meeste behoefte aan. Laat je ook vooral adviseren door de mondhygiënist


Ruime keuze opzetborstels

Ook op het gebied van opzetborstels is er zeer veel keuze. Allereerst is het goed om te weten of je gebruikt maakt van een sonische of roterende elektrische tandenborstel. Je leest hier meer over in ons eerder gedeelde blog Sonisch of roterend tandenpoetsen. Een aantal vragen die goed kunnen helpen bij het kiezen van een opzetborstel:

  • Heb je snel last van gevoelige tanden en tandvlees?
  • Is het tandvlees snel ontstoken?
  • Wil je graag wittere tanden?
  • Draag je een beugel?

Opzetborstels bij gevoelig en ontstoken tandvlees

Niks zo vervelend als ontstoken en gevoelig tandvlees. Het is aan te raden om dan te kiezen voor een tandenborstel met zachte borstelharen. Dit maakt het tandenpoetsen een stuk prettig. Probeer vooral niet te hard te drukken tijdens het poetsen. Oral-b heeft diverse opzetborstels speciaal ontwikkeld tegen gevoelig tandvlees, zoals de Oral-B Sensitive Clean Wit EB60-10.

Opzetborstels voor wittere tanden

Wie wilt er nou geen wittere tanden? Er zijn diverse opzetborstels speciaal ontwikkeld om dit te realiseren. De Sonicare Optimal White Wit Opzetborstels Hx6064/10 zijn hier een goed voorbeeld van. De borstelharen zijn extra dicht op elkaar geplaatst voor een diepe reiniging. Hierdoor wordt aanslag zeer effectief verwijderd. Gebruik dit in combinatie met bijvoorbeeld een opalescence whitening tandpasta voor een optimaal effect.

Opzetborstels bij een beugel

Wanneer je een beugel draagt heeft het gebit extra aandacht nodig en kan een goede mondverzorging soms uitdagend zijn. Een goede opzetborstel kan hier uiteraard bij helpen. Bekijk bijvoorbeeld eens de Oral-B Ortho Care Essentials opzetborstels. Deze opzetborstels zijn voorzien van speciaal ontworpen ring met borstelharen, deze ring zorgt voor effectieve verwijdering van tandplak op lastig te benaderen plaatsen.

Hoe vaak de opzetborstel vervangen?

Het is aan te raden de opzetborstel eens per 8 weken te vervangen. Zo blijft de tandenborstel altijd een goede hygiëne houden.

Bekijk hier alle opzetborstels

Bekijk hier alle elektrische tandenborstels

Terug naar overzicht

Bovenstaande tekst is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en gesprekken met specialisten. Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend en uw persoonlijke mening kan uiteraard verschillen.

Meest verkochte opzetborstels

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis. Bestel eenmalig of met onze unieke naleverservice.

Direct leverbaar
€22,95
Herhaal advies

De juiste producten voor iedere behoefte


Gevoelig tandvlees
Meest gekozen

Gevoelig tandvlees

Alles voor gevoelig tandvlees

Bekijk hier

Frisse adem
Meest gekozen

Frisse adem

Alles voor een frisse adem

Bekijk hier

Tegen gaatjes
Meest gekozen

Tegen gaatjes

Alles om gaatjes te voorkomen

Bekijk hier

149 - droge mond - 80x80.png
Meest gekozen

Droge mond

Alles tegen een droge mond

Bekijk hier

Blijf up to date

Wil je de nieuwsbrief van Glunder ontvangen? Meld je aan en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.

Lees hier ons privacybeleid.