Blogs die jou laten Glunderen.

wittere tanden

Tips voor wittere tanden

De wondere wereld van wittere tanden. Tanden bleken, whitening tandpasta’s en meer…


Het komt je waarschijnlijk bekend voor. Je zoekt via een zoekmachine een keer op: Tanden bleken, ik wil graag wittere tanden, hoe krijg ik wittere tanden? En vervolgens beland je in het moeras met aanbieders die je het perfecte gebit beloven.

Wittere tanden is een grote trend. En het kan soms niet gek genoeg. Als je de witten tanden van de grote Hollywood sterren ziet, weet je soms niet wat je ziet. De grote meerderheid wilt echter mooie natuurlijke witte tanden, waarbij je een mooie glimlach hebt maar niet direct iedereen ziet dat de tanden gebleekt zijn.

Hoe krijg je nou wittere tanden?

Mocht je nog witte tanden hebben, dan is de eerste stap om deze te behouden. Enkele tips hiervoor zijn: Goed poetsen, whitening producten gebruiken, regelmatig de tandarts/mondhygiënist bezoeken, niet roken en niet teveel koffie en wijn nuttigen.

Waarschijnlijk zijn bovenstaande tips te laat en ben je al op zoek naar goede manieren om wittere tanden te krijgen.

Er zijn 2 manieren om je tanden witter te maken. Je kiest voor een whitening tandpasta en whitening mondspoeling of je neemt de stap om je tanden te bleken.

Waar kan ik het beste mijn tanden bleken?

Er zijn talloze aanbieders voor het bleken van de tanden, waaronder veel thuisbleeksets. Ons advies is om het bleken altijd aan een professional over te laten. Dit is ook de reden dat wij geen bleeksets aanbieden, enkel whitening producten zoals tandpasta’s en mondspoelingen.

Bleeksets en bleeklampen zullen je tanden voor korte tijd witter maken. Dit geeft heel kort een mooi resultaat, maar het is voor de korte termijn en al snel zal de donkere gloed terugkomen. Daarnaast is er een risico dat het tandglazuur wordt aangetast. Daarom is de tandarts het beste adres om je tanden te bleken. Zij kunnen je deskundig advies geven en zullen naast witte tanden ook het glazuur willen beschermen.

Hoe gaat tanden bleken in zijn werk?

Er zijn meerdere manieren waarop je de tanden kunt laten bleken. Een veel gebruikte manier door tandartsen is als volgt:

Stap 1. Er wordt een afdruk van je gebit gemaakt.
Stap 2. Een tandtechnicus maakt een bitje van de afdruk
Stap 3. Je ontvangt een gel die je op het bitje kunt doen
Stap 4. Je slaapt meerdere dagen met dit bitje en de gel (zorgvuldig tandenbleken kost tijd)
Stap 5. Langzaam worden je tanden elke dag een aantal tinten witter
Stap 6. Behoud je witte tanden door whitening tandpasta’s en whitening mondspoeling te gebruiken

Hoe kan ik mijn witte tanden het beste onderhouden?

Er zijn heel veel tandpasta’s en mondspoelingen voor wittere tanden beschikbaar. Zonder van te voren te bleken zullen deze producten waarschijnlijk niet het gewenste resultaat geven. De whitening tandpasta’s en mondspoelingen zullen voor korte duur een lichtere tint geven, maar de resultaten vallen in het niet bij bleken.

Deze producten zijn wel ideaal om je gebleekte gebit mee te onderhouden. De whitening tandpasta’s zullen je helpen om je witte tanden langer te behouden. Zo krijg je het maximale resultaat nadat je je tanden gebleekt hebt.

Bekijk hier al onze whitening producten

Terug naar overzicht

Bovenstaande tekst is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en gesprekken met specialisten. Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend en uw persoonlijke mening kan uiteraard verschillen.

Meest verkochte producten om witte tanden te onderhouden 

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis. Bestel eenmalig of met onze unieke naleverservice.

€5,25
Herhaal advies
Meest gekozen
€7,99
Herhaal advies
Meest gekozen
€7,45
Herhaal advies
€4,19
Herhaal advies

Glunderaars kiezen

Bekijk onze pakketten, maak gebruik van onze keuzehulp en vind de speciaal geselecteerde tandenborstels, tandpasta's, mondspoelingen, ragers en meer. Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis. Bestel eenmalig of met onze unieke naleverservice.

Witte tanden
Meest gekozen

Witte tanden

Alles voor witte tanden

Kies deze

Sensitive
Meest gekozen

Gevoelige tanden

Alles voor gevoelig tandvlees

Kies deze

Fresh
Meest gekozen

Frisse adem

Alles voor een frisse adem

Kies deze

Tegen gaatjes
Meest gekozen

Tegen gaatjes

Alles om gaatjes te voorkomen

Kies deze

Blijf up to date

Wil je de nieuwsbrief van Glunder ontvangen? Meld je aan en ontvang 10% korting op jouw eerste bestelling.

Lees hier ons privacybeleid.